De chausie

Onze chausie is nu bijna 4 maanden oud. 

Hij is erg actief en energiek. Extrovert en ontzettend speels.

Apporteert speeltjes. Vindt alles wat beweegt interessant.

Kan zichzelf ook prima vermaken met een balletje of speeltunnel.

Wil graag uitgedaagd worden met een nieuw spel. Intelligent en slim beestje.

En is gek op sprintjes trekken,  hij moet de ruimte hebben om zijn energie kwijt te kunnen.

Ontzettend lief karakter. Zal geen nagel uitsteken naar zijn baasjes.

Heel aanhankelijk en gericht op zijn baasjes. Zodra je de kamer binnenkomt word je uitbundig begroet.

Volgt het liefst alles wat je doet en is nergens bang voor op de stofzuiger na.

Niet geschikt om alleen in huis te zijn. Heeft echt een speelkameraadje nodig.

Wat is de ervaring? 

 

 

Chausie 

De Chausie F2 is een hele lieve, intelligente, sociale, trouwe avontuurlijke kat. Weet wat je in huis haalt want deze kat eist aandacht. Op verschillende manieren.
Het is de hond onder de katten. Ongelofelijk trouw, energiek en speels en waar jij bent is de kat: Jij bent prioriteit nummer 1. Hij wijkt niet van je zijde. De Chausie F2 wil de hele tijd in je buurt zijn. Ze zijn zeer sociaal. Ze kunnen uitstekend met mensen, honden en andere katten.
Ook past de Chausie F2 zich snel aan aan de omgeving en is het een echte ontdekkingsreiziger. De kat moet absoluut naar buiten kunnen. Het is niet mogelijk deze kat binnen te houden. Dan is er na een tijdje niets van je huis over. Ze zijn ook zeer intelligent dus verwacht uitgedaagd te worden door ze.
Buiten is een belletje op de halsband noodzakelijk anders is er na een aantal weken geen gevogelte meer in de buurt. De Chausie F2 is gebouwd om te jagen. En door de kleuren prachtig gecamoufleerd.
De vacht is overigens ongelofelijk zacht. De bijnaam is de ‘bunnycat’ omdat ze een hazenvacht hebben. Heel mooi. Daardoor zie je ook hoe prachtig gespierd deze katten zijn.
Als je een kat zoekt die lekker op je schoot ligt en op de vensterbank moet je dit soort niet in huis halen.
Dat is eigenlijk het enige minpunt van de Chausie F2. Het is echt een hond. Maar dan eentje die niet luistert en zijn eigen ding doet. Niet dat je de hele dag met em moet spelen maar een aantal keren per dag echt aandacht geven is noodzakelijk. Maar dat komen ze ook opeisen hoor als je het vergeet.
De Chausie F2 vreet je ook helemaal arm want al die energie moet gevoed worden. Ze eten ongeveer evenveel als een middelgrote hond. Ze worden zo rond de 8 a 9 kilo.
Het laatste probleem met de Chausie F2 is dat ik nooit meer een andere kat wil. Ik moet toegeven dat het veel meer werk was dan ik had gedacht maar als je deze kat goed opvoedt en een aantal regels in acht neemt heb je de allercoolste kat ooit. Wat een beest. Ik kan serieus een aantal jaar door blijven praten over onze Chausie F2 Kevin Costner. Hoe bijzonder die is en cool. Maar dat zijn alle katten :)

De chausie zijn geweldige katten met een wild uiterlijk en heel lief en aanhankelijk karakter .

Een Chausie  veroverd direct een plek in het gezin. Altijd in voor een spelletje, heel aanhankelijk maar geen stilzittende schootkat. Slimme kat die snel leert.

CHAUSIE

Het zijn hele gezellige knuffeldieren. Enorm sociaal, mens baby of dier alles kan samen. Maar ondertussen straalt de ondeugd er van af.

 

Chausie

Ze zijn vriendelijk en ondernemend. Ze houden van (uitdagende) spelletjes (verstopte speeltjes zoeken, apporteren, puzzelen) en hebben elk een heel eigen persoonlijkheid. Kenmerken zijn: nieuwsgierig, ondeugend en heel erg mensgericht.
Ze zijn liefdevol naar alle gezinsleden maar terughoudend naar vreemden.

Een  Chausie veroverd direct een plek in het gezin. Altijd in voor een spelletje, heel aanhankelijk maar geen stilzittende schootkat. Slimme kat die snel leert.

Chausies zijn echte vrienden. Ze zijn lief en speels. Komen graag bij je voor een knuffel en zoeken de gezelligheid op. Daarbij hebben ze een prachtig uiterlijk. Een geweldige kat en een echte vriend!

De chausie zouden wij omschrijven als een kindvriendelijke kat die super sociaal, aanhankelijk, speels, avontuurlijk, nieuwsgierig, slim en liefdevol is. Een echt maatje voor zowel het baasje maar ook voor de andere dieren in huis. De chausie brengt veel gezelligheid naar binnenā¤

Mijn 2 Chausie  kittens

Aanhankelijk, nieuwsgierig, lief en ondeugend. Ze willen altijd bij ons in de buurt zijn en laten vaak van zich horen. Het zijn echte knuffelkontjes en altijd in voor een spel. Ze willen alles ontdekken en zijn erg actief. Maar ze kruipen ook graag op schoot. Ze zijn erg sociaal, ook naar onbekende en kinderen.